Boekingskantoor

Naya

Roster / Marc Smeesters

Naya zet de volgende stap in haar toch al drukke jonge carrière, met de release van een nieuw album en een reeks concerten.

 

Naya kwam in 2018 op de voorgrond met haar debuutalbum 'Ruby', een juweeltje van pop/folk/elektro klompjes, voortgestuwd door de onstuimige single 'Girl on the moon' die wijdverspreid op de radio werd gedraaid en meerdere miljoenen keren werd gestreamd op muziekplatforms. Dit enorme succes heeft haar de kans gegeven om op te treden op de grootste Franse en internationale podia: Printemps de Bourges, Francofolies de La Rochelle, We Love Green, Glastonbury... Naya is een meisje dat volledig verankerd is in haar tijd, naar het beeld van de "Millenial" generatie, ultra-verbonden met de netwerken en de wereld om haar heen.

 

In 2023 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt, niet alleen met de release van nieuwe singles aan het begin van het jaar, de opmaat naar een nieuw album, maar ook met nieuwe concerten en samenwerkingen met internationale artiesten.

 

De gezondheidscrisis en de opsluiting hebben hem in staat gesteld om zich te concentreren op het schrijven van zijn tweede album, dat zal worden uitgebracht op het Virgin/Universal label. De nieuwe nummers werden in Londen opgenomen met twee producers die bekend staan om hun werk aan albums van toonaangevende artiesten als The Verve, London Grammar, Aurora en Birdy. Zij gaven de nieuwe composities een indie/dream pop tintje, waarvan de eerste fragmenten begin 2023 zullen worden uitgebracht, vergezeld van video's die onlangs zijn opgenomen in Canada en de Verenigde Staten.

 

Opnemen in Engeland had een speciale betekenis voor Naya, omdat daar haar diepe muzikale wortels liggen. Van jongs af aan hebben haar muzikale ouders haar ondergedompeld in de Angelsaksische cultuur die haar liedjes doordrenkt.

 

Een andere belangrijke vernieuwing is dat Naya nu op het podium wordt begeleid door een drummer. Ze is overgestapt van het alleen beheren van haar instrumenten en machines op het podium naar optreden als een duo. Kracht en elektrische energie gecombineerd met haar dromerige pop, het muzikale DNA van de artiest, zullen de kenmerken zijn van de nieuwe live optredens die Naya met veel enthousiasme en ongeduld voorbereidt. Al sinds haar eerste concerten, toen ze op 13-jarige leeftijd het voorprogramma verzorgde voor de groep Fauve, heeft Naya een echte voorliefde voor het podium: het is de plek waar ze al haar energie kwijt kan en graag met het publiek communiceert.

 

Naya kijkt ernaar uit om je in 2023 te zien voor een jaar vol verrassingen.