Boekingskantoor

Gaïsha

Roster / Marc Smeesters

Gaïsha - Oriëntaalse groove en psychedelische klanken

 

Hun debuutalbum is op 24 maart verschenen bij Zephyrus Records. Verwacht een hypnotiserende trip van oosterse groove en psychedelische funk. Gaïsha, de buitengewone samenwerking tussen de Belgisch-Marokkaanse zangeres Aïcha Haskal en een groep uitstekende muzikanten uit de Belgische muziekscene, heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door de eerste plaats te veroveren in de prestigieuze World Music Charts Europe.

 

Gaïsha brengt oosterse en psychedelische grooves met een unieke Brusselse twist en betovert het publiek met hun eclectische mix van muziekstijlen. Aïcha Haskal schakelt moeiteloos over van Arabische gezangen naar parlando en zelfs rap, waarmee ze hun veelzijdigheid en creativiteit tonen.

 

Wat Gaïsha onderscheidt is de diverse achtergrond van de bandleden, die afkomstig zijn van bekende Belgische acts zoals Absynthe Minded, Sylvie Kreusch, Va Fan Fahre, Echoes of Zoo en De Beren Gieren. Deze fusie van talent en ervaring heeft geresulteerd in een briljante mix van stijlen die luisteraars over de hele wereld aanspreekt. Het bereiken van de top van de World Music Charts Europe is niet alleen een bewijs van Gaïsha's uitzonderlijke talent, maar ook van de universele aantrekkingskracht van hun muziek. Deze mijlpaal benadrukt niet alleen hun succes als band, maar getuigt ook van de rijke diversiteit en levendigheid van de Belgische muziekscene.

 

Opgroeiend in een gezin waar muziek maken taboe was voor vrouwen, maakte Aïcha op zestienjarige leeftijd stiekem deel uit van de Brusselse hiphopscene. Ze nam zelfs deel aan een wedstrijd op een Belgische televisiezender, uitgerust met een pet en staand met haar rug naar het publiek. Helaas kwam het optreden haar vader ter ore en volgde er een paar jaar radiostilte. Op latere leeftijd kwam ze terecht in de masculiene wereld van de klassieke Arabische muziek. Maar Aïcha hield stand en door haar doorzettingsvermogen is ze nu de leading lady van Gaïsha.

 

Members

 

Aïcha Haskal - zang

Michael de Schryver (Va Fan Fahre, Proyecto Secreto) - synth, orgel

Lieven Van Pee (Echoes of Zoo, De Beren Gieren) - bas

Renaud Ghilbert (Absynthe Minded) - viool

Eduardo Vega (Va Fan Fahre, Antwerp Gipsy Ska Orchestra) - gitaar

Falk Schrauwen (Combo Ort, Sylvie Kreuch) - percussie

Nico Leonard (Victor Rice Septet, Moon Invaders) - drums