Boekingskantoor

Parlor Snakes

Roster / Marc Smeesters

Parlor Snakes is een gedaanteverwisselende entiteit, met als ruggengraat het Frans-Amerikaanse duo Eugénie Alquezar / Peter K.

Na hun rock'n'roll geïnspireerde debuutalbum "Let's Get Gone'', een zelfgetitelde garage/blues geïnfuseerde tweede plaat (opgenomen in New York door Matt Verta-Ray) en de donkere psychedelische vibes van de derde plaat "Disaster Serenades'', evolueert Parlor Snakes nu naar donkerdere ambientklanken.

"Cut Shadows", gemaakt in hun studio in Parijs, kondigt de terugkeer van Eugénie en Peter aan, aangezien ze dit vierde album helemaal zelf hebben gemaakt, van opname tot productie.

Een album getint met bruis, waarin de dromerige sfeer, ontwikkeld en verfijnd met woede, de ruimte vult als een rockgitaarriff.

Hun eclectische inspiratiebronnen (post-punk, krautrock, dark pop, cold wave) hebben hen ertoe aangezet om te experimenteren met nieuwe sonoriteiten en structuren, zonder ooit te beknibbelen op melodieën en teksten, die even cruciaal en essentieel zijn als de muziek zelf.

Live worden ze bijgestaan door Greg Demson op de drums en Mike Prenat op de bas.

Hun shows vatten de essentie van de nummers, slingerend tussen etherische synths en gewelddadige explosies van verzadigde gitaar.

Loskomen van de schaduwen van het verleden en op weg gaan naar grotere vrijheid, daar ligt de betekenis van de titel van het album.

Muziek gemaakt om te bewegen... lichaam in beweging en geest onderworpen.