Boekingskantoor

King Prawn

Roster / Marc Smeesters

In de voorhoede van de UK Ska-Punk scene, bouwde King Prawn een reputatie op als een van de meest innovatieve en vermakelijke live bands in het circuit. Hun aanstekelijke mix van Punk, Ska & Hip Hop leverde hen twee Kerrang! Awards-nominaties en deden ze het publiek van Tokio tot Tromsø versteld staan.

 

De band, die in 1993 in Londen werd opgericht, toerde uitgebreid en bracht 4 albums uit voordat ze in 2003 besloten te stoppen met een uitverkochte show in het Londense Forum. Bandleden begonnen nieuwe muziekprojecten, frontman Al Rumjen trad wereldwijd op als leadzanger voor Asian Dub Foundation.

 

Na een onderbreking van 10 jaar werden The Prawn in 2013 herboren en uitgebreid tot een 7-koppige band met blazerssectie en keyboards. Ze speelden festivals en clubs in heel Groot-Brittannië en Europa om hun 5e studioalbum 'The Fabulous New Sounds Of...' te promoten, uitgebracht op Cherry Red Records/Property Of The Lost.

Eerder dit jaar speelde King Prawn hun eerste shows sinds 2019, met Tim Macdonald (Capdown) als vervanger van Nikolai Jones op drums. Ze keerden terug naar Boomtown (hun 5e headline optreden op dit festival), en leverden een heroïsch ontvangen skanking reis door hun 30-jarige geschiedenis.

 

De band heeft nog meer optredens in het Verenigd Koninkrijk aangekondigd voor 2024, waaronder een terugkeer naar Manchester Punk Festival. De release van nieuw materiaal wordt later dit jaar verwacht, met verdere Britse en Europese data die nog moeten worden aangekondigd.