Boekingskantoor

Fishbone

Roster / Marc Smeesters

Fishbone is een band.  Fishbone is een familiekring.  Fishbone is Red Hot.

 

Begonnen op de Junior High School als onderdeel van het busprogramma dat leerlingen vervoerde naar scholen binnen of buiten hun lokale schooldistrict als middel om rassenscheiding tegen te gaan, doorbrak Fishbone stereotypen.

 

Dit was in wezen de vonk die de creatieve en invloedrijke drive van de band op gang bracht die de basis zou leggen die andere bands decennia lang zouden volgen.

 

Geboren uit de punk rock scene van Los Angeles, CA, kwam Fishbone naar buiten als een kracht van songs en live energie waardoor bands niet meer wilden volgen.  Een gevoel dat vandaag de dag nog steeds voortduurt.

 

Getekend bij Columbia Records in 1984, bracht Fishbone 4 albums en 3 ep's uit en toerde de wereld rond met headliner shows, festivals en liet mensen verbijsterd achter, nog steeds een van de beste shows ooit gezien.  Een constante uitspraak die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt door fans en artiesten die het podium met hen deelden.

 

Na jaren van toeren en roulerende leden is Fishbone in 2023 terug in hun meest solide line-up met de originele leden Angelo Moore (zang/saxofoon), Chris Dowd (toetsen/zang), Dirty Walt (trompet/zang), Norwood Fisher (bas), aangevuld met de ervaren Fishbone-drummer John Steward en Mark Phillips.

 

Met een nieuwe EP, geproduceerd door Fat Mike van NOFX, die later in 2023 uitkomt op Fat Wreck Chords, maakt Fishbone zich klaar om hun live-troontroon weer op te eisen, het publiek meer te laten willen, meer te laten denken, jongere bands te beïnvloeden en de basis en erfenis te leggen die ze al tientallen jaren leggen. #FuckRacisme