Boekingskantoor

Chicos y Mendez

Roster / Marc Smeesters

Je eigen weg banen en verbonden blijven met je roots; dit is wat de Belgisch-Peruviaanse artiest David Méndez Yépez drijft om zijn pen en gitaar op te nemen. Zijn teksten willen het optimisme en de oprechtheid die ieder in zich heeft te belichten. Een 'Latin alternative sound' die zich openstelt voor de wereld en voor hedendaagse invloeden. Deze muziek, die vaak overschakelt van Spaans naar Frans, creëert spontaan een energieke en feestelijke sfeer. 

In het album 'Esencias' gaat Chicos y Mendez nog verder en stelt gewaagdere en originelere composities voor. 'Esencias' is een polyfonie van identiteiten, een muzikale reis met klanken zonder grenzen die het diepe, meervoudige karakter van het bestaan tot uitdrukking wil brengen. 

Met onder andere de single 'Reggaetón feminista' waarin de Braziliaanse zangeres Flavia Coelho de gast-ster is. Een zonnig en geëngageerd nummer dat macho-gedrag - vaak inherent aan ‘reggaetón’ maar evenzeer aan de hedendaagse maatschappij in het algemeen - in vraag stelt en verloochent.