Boekingskantoor

Booze Brothers

Roster / Marc Smeesters

En als je de Pogues en de Dubliners zou nemen, ze 15 liter Guinness zou geven en ze samen zou voegen met No Fun at All en NoFx, dan zou je... naast een geweldig stel freaks, waarschijnlijk ook het soort muziek krijgen dat de Booze Brothers maken.

 

Een mix van Ierse muziek en ultra-energieke, vrolijke tribal punkrock!

 

De Booze Brothers zijn al meer dan 20 jaar onderweg en hebben door Europa getoerd van Brest tot Targu Mures (Ro) en van Bilbao tot Katowice (Pl). Ze hebben het podium gedeeld met bands als Galdubh, Four men and a Dog, Maurice Lennon, Celtas Cortos, Flook, La Varda, Jimmy Cliff, Lofofora, Parabellum, Gogol Bordello, The Exploited en vele anderen.

 

Tussen de verzadigde gitaren en de zinderende bas en drums zijn accordeon, bodhràn, viool en fluit naadloos verweven. Als je daar nog een paar atmosferische passages aan toevoegt en wat teksten in het Occitaans of Engels, geëngageerd en woedend tegen de consumptiemaatschappij waarin we leven, kom je weg van een Booze-concert met een Keltische woede die sommigen ertoe heeft gedreven om zich naakt onder hun kilts te werpen, zwaard in de vuist, op eerlijke voorbijgangers...