Boekingskantoor

BAASTA!

Roster / Marc Smeesters

Verbaasd over het feit dat 'No Future' nu wordt gebruikt om parfum, hamburgers en bikini's te verkopen op Instagram, heeft BAASTA! aangekondigd dat de revolutie niet zal worden gepodcast maar live zal worden ontdekt door mensen die ook de lonten willen aansteken met arrogantie en panache.  Dit was het geval vanaf de allereerste concerten in Frankrijk en Engeland, met openingen voor The Stranglers, dEUS, The Liminanas, Bodega, Mass Hysteria... François-Xavier Notel en Yoann Dirryckx vormden het duo in 2017 in Arras (Frankrijk), een kleine stad waar het Main Square Festival plaatsvindt (hun eerste echte festival, juli 2018).  

 

"To the north" zou hun motto kunnen zijn, want het begon allemaal alsof ze geboren waren op de M62 in het noorden van Engeland, tussen verhalen over kolen, grijze luchten, voetbal, lauw bier en post-punk muziek.

 

Het eerste album, 'Paanic', met zijn voorspellende titel, werd uitgebracht in februari 2020, een maand voor de pandemie, en de rest is voor iedereen een raadsel... Eind 2022 werd het duo een trio na een ontmoeting van het 3e type in de persoon van George, een levende gettoblaster met een zuur karakter en een te groot ego die vastbesloten is om van BAASTA! een essentieel trio te maken in de Franse scene.